Monday, January 4, 2010

Pimco: Μειώνει την έκθεσή της σε κρατικά ομόλογα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας

Pimco: Μειώνει την έκθεσή της σε κρατικά ομόλογα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας


Στη μείωση της έκθεσής της στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας προχωρά η Pacific Investment Management, το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία επικαλούμενα έκθεση του fund για το outlook του 2010.

Ο διευθύνων σύμβουλος Paul McCulley τόνισε ότι η σχέση προσφοράς-ζήτησης για τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας ενδέχεται να δεχτεί πλήγμα καθώς οι κυβερνήσεις αύξησαν το δανεισμό τους, ενώ οι αγορές ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες περιορίστηκαν.

“Είναι πιθανό το έλλειμμα να διαμορφωθεί στα 1,4 τρισ. δολάρια αυτό το χρόνο με την Fed να απέχει από την αγορά ομολόγων για αρκετό καιρό”, σχολίασε για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα σε έκθεση που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τόπο της Pimco.

“Υπάρχει έντονη αβεβαιότητα για το πως η ισότητα προσφοράς-ζήτησης θα επιτευχθεί όταν η Fed δεν συμμετέχει στις αγορές”, πρόσθεσε.

Ωστόσο η Pimco διατηρεί ήπια “bullish” διάθεση για την έκθεσή της στα επιτόκια της Ευρωζώνης, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες δεν διεύρυναν τη δημοσιονομική τους πολιτική τόσο επιθετικά όσο οι ΗΠΑ, ενώ η αγορά μακροπρόθεσμου χρέους από την ΕΚΤ δεν αναμένεται να συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό το 2010, συμπλήρωσε ο McCulley.

capital.gr

No comments:

Share |