Monday, January 4, 2010

Επιμένουν Kraft Foods και Ferrero για την Cadbury


Επιμένουν Kraft Foods και Ferrero για την Cadbury


Ετοιμη η Kraft Foods να παρουσιάσει τη νέα βελτιωμένη προσφορά της για την Cadbury.

Συνέχεια στη μάχη για την εξαγορά της Cadbury αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η Kraft Foods φέρεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέα βελτιωμένη προσφορά, ενώ έντονο παραμένει και το ενδιαφέρον της ιταλικής Ferrero.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Times», η Kraft θα καταθέσει πιθανότατα εντός των επόμενων 15 ημερών νέα υψηλότερη προσφορά για τη βρετανική σοκολατοποιία. Στο δημοσίευμα δεν υπάρχουν, ωστόσο, πληροφορίες για το ύψος της νέα προσφοράς.

Εκπρόσωπος της Kraft αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική βιομηχανία τροφίμων είχε προχωρήσει σε επιθετική προσφορά ύψους 10 δισ. στερλινών, την οποία όμως η Cadbury απέρριψε ως ανεπαρκή.

Η διοίκηση της βρετανικής εταιρείας φέρεται να προτιμά μια συγχώνευση με την αμερικανική Hershey ή την ιταλική Ferrero, οι οποίες ωστόσο έχουν περιοριστεί στο να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην παρουσίαση προσφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας «Il Sole» 24 εκπρόσωποι της ιταλικής σοκολατοποιίας είχαν το τελευταίο διάστημα συναντήσεις τόσο με στελέχη της αμερικανικής Hershey όσο και με εκπροσώπους ομίλων ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), εξετάζοντας το ενδεχόμενο μιας κοινής προσφοράς, που θα αντικρούει εκείνη της Kraft. Η Ferrero αναμένεται να λάβει την τελική της απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.

naftemporiki

No comments:

Share |