Tuesday, December 1, 2009

HSBC: H τράπεζα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια στον κόσμο


HSBC: H τράπεζα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια στον κόσμο


Στην κορυφαία θέση παγκοσμίως (τον Ιούνιο 2009) όσον αφορά στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας με στάθμιση κινδύνου (RAC) κατατάσσεται η HSBC σύμφωνα με την Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η S&P παρουσίασε τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία για την κεφαλαιακή επάρκεια με στάθμιση κινδύνου (RAC) των μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο, με σκοπό να εντοπίσει πιο αποτελεσματικά το ρίσκο στις πιστώσεις, τις συναλλαγές και τις μετοχές. Στην έρευνα η S&P δίνει στην HSBC συντελεστή 9,2%, ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως του δείκτη RAC αντιστοιχεί σε 6,7%.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο 9 από τις συνολικά 45 τράπεζες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα είχαν συντελεστή πάνω από 8% κατατάσσοντας έτσι την HSBC ως τράπεζα με την υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια παγκοσμίως αφήνοντας πίσω της μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Όπως προκύπτει επίσης από την έρευνα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας έναντι κινδύνου ήταν χαμηλότερος για τις ιαπωνικές τράπεζες και υψηλότερος για τις τράπεζες στον Καναδά και στις Κάτω Xώρες (Benelux).

Όπως δήλωσε και ο κ. Ντίνος Κάμαρης, Head of Treasury & Capital Markets της HSBC: «Σε μια περίοδο όπου καθημερινά υπάρχουν αρνητικά σχόλια στις εφημερίδες για τις τράπεζες, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αποτελούν μεγάλη διάκριση για την HBSC. Πρόκειται για μια πραγματικά Παγκόσμια Τράπεζα, που λειτουργεί βάσει ξεκάθαρων και μακροχρόνιων θεμελίων χρηματοοικονομικής ισχύος, ρευστότητας και συντηρητικής σχέσης ξένων προς ίδια κεφάλαια. Σε αυτά τα θεμέλια συνεχίζει η HSBC να εστιάζει, ενώ παραμένει δίπλα στους πελάτες της, ώστε να διασφαλίσει ότι εξακολουθεί να διαφοροποιείται ως η Δική τους Παγκόσμια Τράπεζα.»

capital.gr

No comments:

Share |