Tuesday, December 1, 2009

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στο 9,8% το ποσοστό ανεργίας Οκτωβρίου

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στο 9,8% το ποσοστό ανεργίας Οκτωβρίου


Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στα 16 κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να μειώνουν θέσεις εργασίας καθώς η περιοχή του ευρώ ανακάμπτει από την μεγαλύτερη ύφεση από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωζώνης Eurostat, το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης παρέμεινε στο 9,8% τον Οκτώβριο, έχοντας αυξηθεί από το 9,7% του Σεπτεμβρίου. Το μέγεθος του Οκτωβρίου ήταν στο πλαίσιο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Το μέγεθος της ανεργίας βρέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα το Νοέμβριο του 1998, όπου διαμορφώθηκε στο 9,9%.

Η Eurostat, ανέφερε πως 134.000 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους κατά τη διάρκεια του μήνα, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμών ανέργων στα 15,57 εκατ., περισσότερους από τον συνολικό πληθυσμό της Αυστρίας και της Ιρλανδίας μαζί.

Γερμανία: Μείωση των ανέργων το Νοέμβριο κατά 7.000


Νέα βελτίωση εμφάνισε η αγορά εργασίας στη Γερμανία το Νοέμβριο, η οποία οφειλόταν στα μέτρα τα οποία προώθησε η κυβέρνηση για να στηρίξει την απασχόληση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εργασίας της χώρας.

Η χρηματοοικονομική κρίση πιθανότατα να έχει μικρότερη επίδραση στην ανεργία απ΄ ότι αναμενόταν κατά το παρελθόν. Ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο, μειώθηκε κατά 7.000, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους και συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών προγραμμάτων όπως η κατάρτιση που έχει θεσπιστεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν σε αύξηση ανέργων κατά 10.000 όμως τα μέτρα της κυβέρνησης αντέστρεψαν το αποτέλεσμα. Χωρίς αυτά, η ανεργία στη μεγαλύτερη αγορά εργασίας στην Ευρώπη, θα είχε αυξηθεί όπως αναμενόταν.

capital.gr

No comments:

Share |