Tuesday, December 1, 2009

"Φλερτάρει" με τα 1.200 δολάρια ο χρυσός


"Φλερτάρει" με τα 1.200 δολάρια ο χρυσός


Σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκε η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Τρίτης, φτάνοντας τα 1.199,30 δολάρια ανά ουγγιά (+1,7%).

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο διαπραγματεύεται στα 1.194,6 δολάρια ανά ουγγιά στο Globex, εν μέσω συνεχιζόμενης εξασθένισης του δολαρίου.

H “διάθεση ανάληψης ρίσκου παραμένει ανεβασμένη”, όπως σχολιάζει ο James Moore, αναλυτής της TheBullionDesk. Οι ανησυχίες που σχετίζονται με τα χρέη του Ντουμπάι έχουν αμβλυνθεί και η διάθεση για ρίσκο έλαβε ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αλλά και την τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας.

"Φαίνεται πως σήμερα θα γίνει προσπάθεια για το επίπεδο των 1.200 δολαρίων", σημειώνει αναλυτής της Commerzbank. "Το αδύναμο δολάριο βοηθά. Μετά την πτώση της Παρασκευής, το ενδιαφέρον για τα εμπορεύματα επιστρέφει". Ο ίδιος προβλέπει πως αν η τιμή περάσει τα 1.200 δολάρια, θα κερδίσει εύκολα 20 δολάρια επιπλέον.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παραδόσεως Φεβρουαρίου 2010, ενισχύεται στα 1.195,6 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας νωρίτερα έως και τα 1.200,5 δολάρια ανά ουγγιά.

capital.gr

No comments:

Share |