Wednesday, November 4, 2009

Societe Generale: Διπλάσια κέρδη το τρίμηνο


Societe Generale: Διπλάσια κέρδη το τρίμηνο

Διπλάσια κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale SA, καθώς το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής επέστρεψε στην κερδοφορία.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 426 εκατ. ευρώ (627 εκατ. δολ.) από 183 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 399 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Η Societe Generale, όπως η γερμανική Deutsche Bank AG και η ελβετική Credit Suisse Group AG, ευνοήθηκαν το τρίμηνο, καθώς η βελτίωση των χρηματιστηριακών αγορών και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια τόνωσα τα έσοδά τους.

Η γαλλική τράπεζα με επικεφαλής τον Φρεντερίκ Ουντεά άντλησε τον προηγούμενο μήνα 4,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου για την αγορά κρατικών funds και την ισχυροποίηση της μετοχικής της θέσης.

Οι μετοχές της Societe Generale έχουν σημειώσει άνοδο 28% από τις αρχές του 2009, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της BNP Paribas της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, αναρριχήθηκαν 73%. Κατά πάσα πιθανότητα η BNP θα ανακοινώσει αύριο κέρδη 1,26 δισ. ευρώ, όπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές.

naftemporiki

No comments:

Share |