Wednesday, November 4, 2009

Aviva: Θα εξετάσει την αγορά παγίων της ING


Aviva: Θα εξετάσει την αγορά παγίων της ING


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Η βρετανική ασφαλιστική Aviva PLC (AV.LN) ανακοίνωσε πως θα εξετάσει την αγορά ασφαλιστικών παγίων της ολλανδικής εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών ING Groep NV (ING).

“Ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο θέλει να διαθέσει κάποια από τα ασφαλιστικά της πάγια. Επιβάλλεται στην εκτελεστική ομάδα της Aviva να εξετάσει αν υπάρχει κάτι σε αυτά που μπορεί να της φανεί χρήσιμο. Αυτό αποτελεί ρουτίνα για μας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andrew Moss.

Ωστόσο, ο Moss είπε ότι η Aviva θα είναι πολύ “πειθαρχημένη” και προσεχτική στη χρήση της ρευστότητας της για εξαγορές. “Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα με ανόργανη μορφή εάν τα οικονομικά οφέλη είναι συγκλονιστικά. Δεν βιαζόμαστε”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Moss είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για το Direct Line, που αποτελεί μέρος των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων που είτε θα πωληθούν είτε θα εκδοθούν από την Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS.LN).

“Το Direct Line δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας. Ξεκαθαρίσαμε ότι το να αγοράσουμε άλλη μια μεγάλη μονάδα στη Μ. Βρετανία δεν έχει νόημα για μας καθώς η συνεργασία της Aviva με την RAC εξελίσσεται ικανοποιητικά. Η εξαγορά μιας μεγάλης μονάδας δεν μας αντιπροσωπεύει”, όπως επεσήμανε.


capital.gr

No comments:

Share |