Wednesday, November 4, 2009

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό άνω των δύο ετών ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο


Μ. Βρετανία: Σε υψηλό άνω των δύο ετών ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία επεκτάθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας την ισχυρότερη επίδοση από το ξέσπασμα της πιστωτικής κρίσης, παρέχοντας περαιτέρω σημάδια ότι η οικονομία της χώρας θα επιστρέψει σε ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εταιρεία ερευνών Markit Economics και το ινστιτούτο Chartered Institute of Purchasing & Supply ανακοίνωσαν ότι ο δείκτης PMI των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 56,9 μονάδες τον Οκτώβριο από 55,3 μονάδες το Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007. Το απρόσμενο μέγεθος της αύξησης συγκρίνεται με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών για αύξηση στις 55,5 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει ότι ο κλάδος επεκτείνεται, ενώ μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση.

Η έρευνα δείχνει ότι ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων τον Οκτώβριο αυξήθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα και με τον ταχύτερο ρυθμό από το Σεπτέμβριο του 2007, παρά το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη υποχώρησε από τα υψηλά 29 μηνών του Σεπτεμβρίου.

“Η ανάπτυξη του βρετανικού κλάδου των υπηρεσιών βρήκε momentum τον Οκτώβριο, επιταχύνοντας με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω των δύο ετών”, σχολίασε ο Paul Smith, οικονομικός αναλυτής της Markit Economics, συμπληρώνοντας ότι “ο βασικός δείκτης, ο οποίος καλύπτει σχεδόν το 40% της βρετανικής οικονομίας, εμφανίζει κατά την τρέχουσα περίοδο τριμηνιαία ανάπτυξη άνω του 1% στο δ΄ τρίμηνο”.

capital.gr

No comments:

Share |