Wednesday, November 4, 2009

Πάνω από τα 80 δολάρια το αργό


Πάνω από τα 80 δολάρια το αργό


Πάνω από τα 80 δολάρια έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο αφενός της βουτιάς που σημείωσαν τα αποθέματα της προηγούμενης εβδομάδας, και αφετέρου της νέας πτώσης του δολαρίου η οποία ενίσχυσε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων. Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά βοήθησε το «μαύρο χρυσό» να διευρύνει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές ενέτειναν τις τοποθετήσεις τους σε συμφερότερες επιλογές.
Συγκεκριμένα η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 80,26 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας ανοδο της τάξεως του 1,8%. Ομοίως, η τιμή του αργού τύπου Brent διαμορφώθηκε στα 78,68 δολάρια το βαρέλι με ανοδο 1,62%.

Βουτιά 4 εκατ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα αργού της εβδομάδα που έληξε στις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΙΑ, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ανοδο. Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 300.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 400.000 βαρέλια.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4765 δολάρια από το επίπεδο των 1,4724 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4761 δολάρια. Η υποχώρηση του δολαρίου συνδέεται με την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και την στροφή των επενδυτών σε επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου, καθώς διαμορφώνεται κατά 0,67% χαμηλότερα στις 75,936 μονάδες.

reporter.gr

No comments:

Share |