Wednesday, November 4, 2009

Η Fed δεν ανεβάζει το κόστος δανεισμού


Η Fed δεν ανεβάζει το κόστος δανεισμού


Αμετάβλητο αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιό της η Φέντεραλ Ριζέρβ και σταθερά τα έκτακτα μέτρα της, μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της.

Αυτό που θα επιχειρήσουν οι αξιωματούχοι της Fed είναι να αντιπαραβάλουν τα βελτιωμένα οικονομικά στατιστικά στοιχεία με τους υφιστάμενους κινδύνους διατηρώντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις τους για τις οικονομικές προοπτικές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν επίσης οι αγορές το ανακοινωθέν μήπως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζει το έδαφος για μία στρατηγική εξόδου, χωρίς ωστόσο να αναμένεται άμεση αλλαγή στην υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση των επιτοκίων προς το τέλος του 2010. Στο μεταξύ, τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία υποδεικνύουν συνέχιση της ανάκαμψης.

Τα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street, παρουσιάζοντας αύξηση 0,9% το Σεπτέμβριο, ενώ τα αποθέματα συνέχισαν να υποχωρούν.

Επίσης, οι τιμές στο επαγγελματικό real estate αυξήθηκαν περισσότερο από 4% στο τρίτο τρίμηνο, σηματοδοτώντας πιθανότητα τη λήξη της πτωτικής πορείας του εν λόγω τομέα.

naftemporiki

No comments:

Share |