Tuesday, November 3, 2009

RBS: Οι πωλήσεις των καταστημάτων αφορούν 2 εκατ. πελάτες


RBS: Οι πωλήσεις των καταστημάτων αφορούν 2 εκατ. πελάτες


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Τα υποκαταστήματα που προορίζονται προς πώληση βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Royal Bank of Scotland, κατέχουν μερίδιο αγοράς 5% στον τομέα τραπεζικής επιχειρήσεων και 2% μερίδιο αγοράς στην αγορά λιανικής, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Stephen Hester.

Ο Hester τόνισε στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνδιάσκεψης ότι οι προγραμματισμένες πωλήσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που λειτουργούν υπό την επωνυμία RBS στην Αγγλία και την Ουαλία, τα υποκαταστήματα της Natwest στη Σκωτία και ορισμένα καταστήματα που εστιάζουν στις επιχειρήσεις, καλύπτουν 2 εκατομμύρια πελάτες.

Ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας συνέχισε λέγοντας ότι τα υποκαταστήματα διαθέτουν περίπου 20 δισ. λίρες σε πάγια.

Τα υποκαταστήματα που θα διατεθούν θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Williams & Glynn, την ανενεργή θυγατρική της RBS που πλέον θα μπορούσε να αναβιώσει, σύμφωνα με την επιθυμία του πιθανού αγοραστή.

Η RBS έχει στη διάθεσή της τέσσερα χρόνια να πουλήσει τα υποκαταστήματα βάσει της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κυβερνητική ενίσχυση που έχει λάβει από την βρετανική κυβέρνηση.


capital.gr

No comments:

Share |