Tuesday, November 3, 2009

Μ. Βρετανία: Ανοδικά για πέμπτο συνεχή μήνα οι τιμές κατοικίας


Μ. Βρετανία: Ανοδικά για πέμπτο συνεχή μήνα οι τιμές κατοικίας


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Ανοδικά κινήθηκαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία τον Οκτώβριο. Ωστόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις για πιθανή αύξηση των προς πώληση κατοικιών που θα επιβραδύνει το τρέχον ράλι των τιμών, σύμφωνα με την HBOS, μονάδα της Lloyds Banking Group PLC (LYG).

Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,2% σε μηναία βάση τον Οκτώβριο, έπειτα από αύξηση 1,5% το Σεπτέμβριο. Η μέση τιμή για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο ήταν 4,7% χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, έχοντας σημειώσει πτώση 7,4% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,7% των τιμών και ετήσια πτώση 4,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η παγκόσμια πιστωτική κρίση και η επακόλουθη οικονομική ύφεση έπληξαν ισχυρά την δραστηριότητα στη στεγαστική αγορά της Μ. Βρετανίας το προηγούμενο έτος, οδηγώντας τις τιμές κατοικιών χαμηλότερα.

Παρά το γεγονός ότι η υψηλή ανεργία και η πιστωτική στενότητα εξακολουθούν να κλυδωνίζουν τη βρετανική αγορά κατοικίας, οι τιμές παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις τους τελευταίους μήνες με στήριξη από τη ζήτηση που ζητά διέξοδο σε συνδυασμό με την έλλειψη κατοικιών προς πώληση.


capital.gr

No comments:

Share |