Tuesday, November 3, 2009

Lloyds: Προς ΑΜΚ ύψους 34 δισ. δολ.


Lloyds: Προς ΑΜΚ ύψους 34 δισ. δολ.


Στη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Βρετανία – ύψους 21 δισ. στερλινών (34 δισ. δολ.) – σχεδιάζει να προχωρήσει η Lloyds Banking Group, ενώ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η μεγαλύτερη πάροχος ενυπόθηκων δανείων στη χώρα αναφέρει ότι θα αντλήσει 13,5 δισ. στερλίνες μέσω διάθεσης μετοχών και 7,5 δισ. στερλίνες από ανταλλαγές τίτλων. Οι μετοχές θα πωληθούν στην τιμή των 15 πενών, 82% χαμηλότερα σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της Lloyds.

Παράλληλα, η τράπεζα αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Προστασίας Ενεργητικού (APS), το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τη συμμετοχή της κυβέρνησης σε αυτή σε περίπου 62% και να στοιχίσει στη Lloyds περί τα 15,6 δισ. στερλίνες.

Η βρετανική τράπεζα, η οποία ανήκει σε ποσοστό 43% στο κράτος, αναμένεται να πουλήσει τη μονάδα λιανικής τραπεζικής σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση της ΕΕ για τη «σανίδα διάσωσης» των 17 δισ. στερλινών που έλαβε πέρυσι.

Η κυβέρνηση θα επενδύσει επιπλέον 5,8 δισ. στερλίνες, εξασκώντας τα δικαιώματά της στη διαδικασία της πώλησης μετοχών, η οποία θα ξεπεράσει την ΑΜΚ της HSBC Holdings ύψους 12,5 δισ. στερλινών, τον προηγούμενο Μάρτιο.

naftemporiki

No comments:

Share |