Tuesday, November 3, 2009

Υποτονικότητα στις ασιατικές αγορές

Υποτονικότητα στις ασιατικές αγορές


Παρόμοιο σκηνικό με την χθεσινή ημέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι περισσότερες αγορές καταγράφουν απώλειες, ενώ ο Shanghai Composite στην Κίνα σημειώνει κέρδη 1,22%. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η αγορά της Ιαπωνίας.

Στις ειδήσεις της ημέρας, ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας της Ιαπωνίας είναι πιθανό να περιοριστεί έως τα μέσα του δημοσιονομικού έτους 2010, σε αντιστοιχία με την παγκόσμια οικονομία, όπως αναφέρει στην τελευταία της έκθεση για το οικονομικό outlook η Bank of Japan.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναφέρει ότι “οι πιέσεις για την ρύθμιση της ανεργίας και των μισθών αναμένεται να διατηρηθούν, ενώ οι επιπτώσεις των μέτρων ενίσχυσης της ζήτησης θα περιοριστούν” έως τα μέσα του επόμενου οικονομικού έτους που ξεκινά το Μάρτιο του 2010.

Νέα αύξηση των επιτοκίων αποφάσισε για δεύτερο διαδοχικό μήνα η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, προχωρώντας σταδιακά στην απόσυρση των μέτρων στήριξης εν μέσω βελτίωσης της οικονομίας. Είναι η πρώτη χώρα που αυξάνει το κόστος δανεισμού για δεύτερη φορά το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,5%, απόφαση που αναμενόταν από την πλειονότητα των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Στα ταμπλό, ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 387,056 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ.

Η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει κλειστή σήμερα λόγω της Ημέρας Πολιτισμού. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,60%.

Κέρδη στην Κίνα όπου ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 1,22%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 1,72%. Ο ευρύτερος CSI 300 σημειώνει κέρδη 1,26%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί σε ποσοστό 0,59%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημειώνει μικρές απώλειες 0,17%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,20%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε σε ποσοστό 0,78%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει απώλειες 0,33%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται πτωτικά σε ποσοστό 0,36%.

capital.gr

No comments:

Share |