Wednesday, November 11, 2009

Νέο ρεκόρ για το χρυσό, απώλειες για το δολάριο


Νέο ρεκόρ για το χρυσό, απώλειες για το δολάριο


Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του χρυσού συνεχίζονται και την Τετάρτη, αυτή τη φορά σε επίπεδα κοντά στα 1.118 δολάρια, καθώς η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος στρέφει ολοένα και περισσότερους επενδυτές στην «προστασία» του πολύτιμου μετάλλου.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύεται σήμερα με απώλειες 0,25% στα 1,5031 δολάρια/ ευρώ, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως και τα 1,5050 δολάρια/ ευρώ.

Ενδεικτική είναι και η υποχώρηση κατά 0,3% του Δείκτη Δολαρίου σε χαμηλά 15 μηνών σήμερα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του John Hathaway, διευθύνοντος συμβούλου της Tocqueville Asset Management LP και μάνατζερ της Tocqueville Gold Fund, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg σχολίασε:

«Το βασικό ερώτημα αφορά την πραγματική αξία του χρήματος. Και αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν οι προσπάθειες της Fed και των άλλων κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη». «Θα καταφέρουν να ελέγξουν τη ρευστότητα που έχουν διοχετεύσει; Αν δυσκολευτούν ως προς αυτό, τότε θα δούμε και τον πληθωρισμό και τον χρυσό σε πολύ υψηλότερα επίπεδα».

Αυτή τη στιγμή το προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού στο Globex σημειώνει άνοδο 13,1 δολαρίων στα 1.115,6 δολάρια η ουγγιά, με όγκο 42.898 συμβολαίων. Νωρίτερα βρέθηκε στο ιστορικό υψηλό των 1.117,8 δολαρίων, ενώ τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2010 διαπραγματεύονται σε επίπεδα άνω των 1.120 δολαρίων.

capital.gr

No comments:

Share |