Wednesday, November 11, 2009

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού


Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού


Νέο ρεκόρ σημείωσε στις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού φτάνοντας μια ανάσα από το επίπεδο των 1.120 δολ. ανά ουγγιά εν μέσω προσδοκιών ότι η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός συμπλήρωσε οκτώ διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών σημειώνοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2006. Το αμερικανικό δολάριο βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε νέα χαμηλά 15 μηνών έναντι των βασικών του ανταγωνιστών πριν ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.114,60 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 12,10 δολ. ή 1% στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας αναρριχήθηκε έως τα 1.119,20 δολ. στο Globex.

Το λιγότερο ενεργό συμβόλαιο του Νοεμβρίου ολοκλήρωσε στα 1.114 δολ. ανά ουγγιά.

Οι αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια "συνεχίζουν να προσφέρουν ισχυρή στήριξη στις τιμές σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο", εκτιμά η Goldman Sachs, ενώ επισημαίνει ότι ο χρυσός θα μπορούσε να φτάσει τα 1.200 δολ. αν τα επιτόκια παραμείνουν στα υφιστάμενο επίπεδα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπών μετάλλων, το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 32 cents ή 1,8% για να ολοκληρώσει στα 17,54 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου με άνοδο 1 cent έκλεισε στα 2,97 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 18,40 δολ. ή 1,4% στα 1.369,60 δολ. ανά ουγγιά.

capital.gr

No comments:

Share |