Monday, November 23, 2009

Και νέο ρεκόρ ο χρυσός


Και νέο ρεκόρ ο χρυσός

Και νέο ρεκόρ πραγματοποίησε η τιμή του χρυσού, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά χρυσού, με φόντο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για χαμηλό σε επίπεδα ρεκόρ ως προς τα κόστη δανεισμού και αύξηση της ανεργίας. Ειδικότερα, η τιμή ανήλθε στα 1.164,70 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε τα 1,174 δολάρια η ουγγιά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά ενίσχυση της τιμής του χρυσού κατά τη διάρκεια ενός ράλι που διαρκεί εδώ και δύο εβδομάδες. Τον προηγούμενο μήνα, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 10%.

Ενισχύθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4978 δολάρια από το επίπεδο των 1,4862 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4968 δολάρια.

Ισχυρές πιέσεις άσκησε σήμερα στην ισοτιμία του δολαρίου η δήλωση του μέλους της Fed (James Bullard), ο οποίος προέβλεψε ότι τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που εφαρμόζονται από την Κεντρική Τράπεζα θα διατηρηθούν σε ισχύ και μετά τον Μάρτιο.

Θετική για την ισοτιμία του ευρώ ήταν η βελτίωση που εμφάνισε στην ευρωζώνη η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο, όπως επίσης και η απόφαση της ΕΚΤ να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες για τους τίτλους που θα δέχεται ως ενέχυρο.

reporter.gr

No comments:

Share |