Monday, November 23, 2009

Γιατί θα είναι επιτυχής η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank


Γιατί θα είναι επιτυχής η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος στην Alpha bank και με βάση όλες τις ενδείξεις η μετοχή πλέον ανασαίνει από το βάρος της πίεσης που είχε ασκηθεί. Δεν αποκλείεται να κινηθεί προς ένα εύρος μεταξύ 10,5 και 11 ευρώ το επόμενο διάστημα εφόσον βέβαια βοηθήσει και το κλίμα στα χρηματιστήρια. Η αύξηση κεφαλαίου, όπως εξελίσσεται με βάση το ενδιαφέρον των μικρομετόχων που αγγίζουν τους 110 χιλιάδες, των ξένων θεσμικών που αριθμούν τους 1330 περίπου αλλά και των Ελλήνων θεσμικών αναμένεται να είναι επιτυχής.

Η διαδικασία εγγραφών εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά, οι ξένοι είναι ιδιαίτερα θετικοί για την αύξηση και δεν είναι τυχαίο ότι στα road shows που πραγματοποιήθηκαν σε Αμερική και Ευρώπη η συμμετοχή των ξένων ήταν πολύ μεγάλη.

Με βάση την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση η οικογένεια Κωστόπουλου θα καταβάλλει περίπου 108 εκατ ευρώ. Οι ξένοι επενδυτές περίπου 415 εκατ ευρώ και οι ιδιώτες επενδυτές περίπου 450 εκατ ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου ενώ οι νέες μετοχές περίπου 123 εκατ μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στις 7 Δεκεμβρίου.

reporter.gr

No comments:

Share |