Monday, November 30, 2009

Βρετανία: Πτώση ρεκόρ στα καταναλωτικά δάνεια τον Οκτώβριο

Βρετανία: Πτώση ρεκόρ στα καταναλωτικά δάνεια τον Οκτώβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων σημείωσαν τα καταναλωτικά δάνεια τον Οκτώβριο καθώς οι καταναλωτές προχώρησαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα σε μεγαλύτερες πληρωμές σε σχέση με τα ποσά που δανείστηκαν.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) η καθαρή αξία των δανείων που χορηγήθηκαν υποχώρησε κατά 579 εκατ. λίρες, πτώση η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 1993, ενώ το Σεπτέμβριο είχε μειωθεί κατά 299 εκατ. λίρες.


Η πτώση είναι επίσης μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις οικονομολόγων οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 300 εκατ. λίρες. Ο συνολικός δανεισμός σε ιδιώτες αυξήθηκε 343 εκατ. λίρες ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 800 εκατ. λίρες.


Οι χορηγήσεις ενυπόθηκων δανείων ήταν ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με το Σεπτέμβριο, αντανακλώντας τη σταδιακή ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς. Η καθαρή αξία των δανείων σημείωσε αύξηση 922 εκατ. λίρες ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει αύξηση 898 εκατ. λίρες.


Ο αριθμός των ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκε στα 57.345 από 56.205, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από το Μάρτιο του 2008. Οικονομολόγοι ανέμεναν οι εγκρίσεις να ανέλθουν σε 58.000 και η συνολική αξία των ενυπόθηκων δανείων να αυξηθεί 1,1 δισ. λίρες.

capital.gr

No comments:

Share |