Monday, November 30, 2009

ΗΠΑ: Παράταση στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κατασχέσεων


ΗΠΑ: Παράταση στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κατασχέσεων


Με το αδιέξοδο από τη συνεχή αύξηση των κατασχέσεων κατοικιών στις ΗΠΑ να εντείνεται, η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει την παράταση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος που έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να κρατήσουν τα σπίτια τους.

Στόχος της παράτασης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, είναι να αυξηθεί το ποσοστό μετατροπής των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται στο "κόκκινο" σε νέα δάνεια με χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας η αμερικανική κυβέρνηση θα ασκήσει αυξημένη πίεση στις εταιρείες ενυπόθηκων δανείων να επιταχύνουν τις τροποποιήσεις των δανείων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, συνολικού ύψους 75 δισ. δολ. για την καταπολέμηση των κατασχέσεων, οι εταιρείες που συμφωνούν να μειώσουν τις πληρωμές για δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αρχικά λαμβάνουν ποσό 1.000 για το κάθε δάνειο από την κυβέρνηση και στη συνέχεια 1.000 δολ. ετησίως για διάστημα έως τριών ετών.

capital.gr

No comments:

Share |