Monday, October 19, 2009

Νέο ράλι στη Wall ''υπόσχονται'' οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων


Νέο ράλι στη Wall ''υπόσχονται'' οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων
19:25 - 19 Οκτώβριος 2009
Από την αγορά της Χριστουγεννιάτικης περιόδου θα κριθεί η πορεία των κεφαλαιαγορών, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι μάλιστα φαίνονται αισιόδοξοι ότι θα αποδώσει πολύ περισσότερο ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Η Intel, σύμφωνα με ανακοίνωση της αναμένει αύξηση των πωλήσεων της στο περιθώριο των 9,7-10,5 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, από 9,5 δισ. δολάρια που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών. Η αλυσίδα ενδυμάτων TJX, αναμένει τις πωλήσεις της στο ίδιο τρίμηνο αυξημένες κατά 3-5%.

Η εγχώρια κατανάλωση καλύπτει περίπου το 70% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, επισημαίνει ο αναλυτής της JPMorgan και πρώην στέλεχος της Federal Reserve, Michael Feroli, ο οποίος εκτιμά ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα ανακάμψει και σιγά σιγά θα αποκατασταθεί μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι αναλυτές της UBS Securities αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τις πωλήσεις και του τρίτου τριμήνου του έτους στο 3,5% από 2,5% προηγουμένως, αφήνοντας τη «μερίδα του λέοντος» στις λιανεμπορικές αλυσίδες καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος.

reporter.gr

No comments:

Share |