Monday, October 19, 2009

UBS: Νέες τιμές-στόχοι για πέντε ελληνικές τράπεζες


UBS: Νέες τιμές-στόχοι για πέντε ελληνικές τράπεζες


Νέες τιμές-στόχους για πέντε ελληνικές τράπεζες δίνει η UBS, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για την Eurobank και διατηρεί τις συστάσεις για τις υπόλοιπες τέσσερις, σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2009.

Αναλυτικά, η UBS χαρακτηρίζει την Eurobank ως την προτιμώμενη τράπεζα από τις ελληνικές που καλύπτει και συνεπώς αναβαθμίζει τη σύσταση σε “buy” από “neutral” ενώ θέτει νέα τιμή-στόχο τα 16,5 ευρώ, από 11,4 ευρώ προηγουμένως.

Για την Marfin και την Πειραιώς η UBS διατηρεί σύσταση “buy” και αυξάνει τις τιμές στόχους σε 4,3 ευρώ από 3,5 ευρώ και 16 ευρώ από 12,8 ευρώ αντίστοιχα. Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα δίνει νέα τιμή-στόχο τα 31 ευρώ από 26 ευρώ και διατηρεί σύσταση “neutral”, ενώ για την ATEBank διατηρεί σύσταση “sell” και θέτει νέα τιμή-στόχο τα 1,5 ευρώ, από 1,3 ευρώ.

Εξάλλου, στην έκθεση της UBS αναφέρεται ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μετά τις πρόσφατες εκλογές που οδήγησαν σε ισχυρή αυτοδυναμία, ενώ πλέον είναι καλύτερο και το outlook για το 2010. Ωστόσο, η ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές είναι επιβεβλημένη και το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση, σύμφωνα με την UBS.

Η τράπεζα εκτιμά ότι νέες ΑΜΚ είναι ελκυστικές δεδομένων των υφιστάμενων επιπέδων κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει ράλι τους τελευταίους μήνες και έχουν υπεραποδώσει του ευρωπαϊκού κλάδου κατά 38% στο τρέχον έτος.

capital.gr

No comments:

Share |