Monday, October 19, 2009

CIT: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές


CIT: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές


Σε βελτίωση των όρων ανταλλαγής χρέους προχώρησε η διοίκηση της CIT Group Inc. προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ των πιστωτών της, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Η αμερικανική τράπεζα έχει ζητήσει από τους κατόχους ομολόγων συνολικού ύψους 31 δισ. δολ. να μειώσουν αυτό το ποσό κατά τουλάχιστον 5,7 δισ. δολ. και να συμφωνήσουν στην επέκταση του χρονικού ορίου πληρωμής των ομολόγων.

Οι πιστωτές της CIT θα αποφασίσουν επίσης για το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης πτώχευσης, κάτι που φαίνεται και το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η CIT βελτιώνουν τους όρους της ανταλλαγής για ορισμένους ομολογιούχους αυξάνοντας τον αριθμό των μετοχών που θα λάβουν ως αντάλλαγμα. Επίσης, η τράπεζα προσφέρει αυξημένα επιτόκια για τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει η μονάδα της στον Καναδά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Τέλος, η CIT επεκτείνει το εύρος της συμφωνίας με τους πιστωτές της προκειμένου να συμπεριλάβει ομολογιούχος με χρέος ωρίμανσης μετά το 2018.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο μετά την παραίτηση του CEO, Jeffrey Peek, ο οποίος θα αποχωρήσει στα τέλη του έτους.

capital.gr

No comments:

Share |