Monday, October 19, 2009

Γερμανία: Ενισχύεται η δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης


Γερμανία: Ενισχύεται η δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία σημειώνει πρόοδο και έχει ενισχυθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω των υψηλότερων εξαγωγών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

"Η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος", αναφέρει το υπουργείο στη μηνιαία έκθεση του Οκτωβρίου. "Μετά τη σταθεροποίηση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται να έχει βλετιωθεί περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο".

Η ανάκαμψη ακολουθεί τη βελτίωση των διεθνών συνθηκών που έχει οδηγήσει σε άνοδο τις γερμανικές εξαγωγές. Υπήρξε μια "στροφή προς το καλύτερο" στις εξαγωγές, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Τα σχόλια ακολουθούν την αναβάθμιση των κυβερνητικών προβλέψεων την περασμένη Παρασκευή για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για συρρίκνωση της τάξης του 5% αυτό το έτος και ανάπτυξη 1,2% το 2010. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η γερμανική κυβέρνηση έκανε λόγο για συρρίκνωση κατά 6% αυτό το έτους και ανάπτυξη 0,5% το επόμενο έτος.

capital.gr

No comments:

Share |