Monday, October 19, 2009

Ισλανδία: Αποπληρώνει κεφάλαια $5,7 δισ. σε Μ. Βρετανία και Ολλανδία

Ισλανδία: Αποπληρώνει κεφάλαια $5,7 δισ. σε Μ. Βρετανία και Ολλανδία


Την αποπληρωμή των 5,7 δισ. δολαρίων που δανείστηκε από τη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία για να αποζημιώσει τους καταθέτες που έχασαν τα χρήματα τους από την κατάρρευση ισλανδικής διαδικτυακής τράπεζας, αποφάσισε η κυβέρνηση της Ισλανδίας.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, από το γραφείο της πρωθυπουργού Johanna Sigurdardottir, έγινε γνωστό ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν για το πλάνο αποπληρωμής ενώ η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει τις εγχώριες αντιδράσεις και να περάσει το πρόγραμμα από τη Βουλή τον Αύγουστο.

Η Ισλανδία θα πληρώσει 2,3 δισ. λίρες (3,8 δισ. δολάρια) στη Μ. Βρετανία και 1,3 δισ. ευρώ στην Ολλανδία, αρχής γενομένης από το 2016, σε καταβολές αρκετών ετών οι οποίες δεν θα σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον ρυθμό ανάκαμψης της Ισλανδίας από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τον Ιούνιο η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία συμφώνησαν να δανείσουν στην Ισλανδία τα κεφάλαια για την αποζημίωση των πελατών της διαδικτυακής τράπεζας Icesave, ωστόσο νωρίτερα απέρριψε συμφωνία βάσει της οποίας οι καταβολές θα είχαν άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

capital.gr

No comments:

Share |