Wednesday, October 14, 2009

"Εβγαλε νοκ άουτ" τις εκτιμήσεις η JP Morgan


"Εβγαλε νοκ άουτ" τις εκτιμήσεις η JP Morgan


Με εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά της κέρδη, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο χρήσης η JP Morgan, η οποία ανοίγει τον χορό των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,6 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς ανά μετοχή, συντρίβοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 52 σεντς ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε εμφανίσει κέρδη 527 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της JP Morgan ενισχύθηκαν στα 26,62 δισ. δολάρια από 14,74 δισ. δολάρια πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά κέρδη από τις επενδυτικές δραστηριότητες σχεδόν διπλασιάστηκαν, στα 1,90 δισ. δολάρια από 1 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν αύξηση 85% σε σύγκριση με πέρυσι, διαμορφούμενα στα 7,5 δισ. δολάρια. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώνεται στο 10,2%, από 8,9% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 9,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση, στα 9,8 δισ. δολάρια.

Τραπεζικοί όμιλοι όπως η JP Morgan, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν δει τις επενδυτικές τους μονάδες να κερδίζουν μερίδιο στην αγορά, καθώς ανταγωνιστικές τράπεζες όπως η Lehman Bros., η Bear Stearns και η Merrill Lynch έχουν καταρρεύσει ή εξαγοραστεί στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

"Ενώ διακρίνουμε αρχικά σημάδια σταθεροποίησης της καταναλωτικής πίστης, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με βεβαιότητα ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί", ανέφερε, ο CEO, Jamie Dimon. "To πιστωτικό κόστος παραμένει υψηλό και αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο ορατό μέλλον όσον αφορά τα δάνεια και τις κάρτες", συμπλήρωσε.

Προσυνεδριακά η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 3,4%.

capital.gr

No comments:

Share |