Wednesday, October 14, 2009

Ευρωζώνη: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο


Για τέταρτο διαδοχικό μήνα αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, παρέχοντας επιπλέον ενδείξεις ότι η οικονομία της οδηγείται προς την πρώτη αύξηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στο τρίτο τρίμηνο από το πρώτο του 2008.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Ιούλιο και υποχώρησε κατά 15,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται πως η πτώση σε ετήσιο επίπεδο ήταν η μικρότερη από το Δεκέμβριο του 2008, όπου είχε μειωθεί κατά 12,4%. Γενικά, τα στοιχεία ήταν στο πλαίσιο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν κάνει λόγο για αύξηση κατά 1,1% σε μηνιαία βάση και μείωση 15,4% σε ετήσια.

Επιπλέον, η Eurostat αναθεώρησε τα στοιχεία του Ιούλιου σε 0,2% αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο, ενώ σε ετήσιο άφησε αμετάβλητη την κατά 15,9% πτώση.

Στους επιμέρους δείκτες, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών προϊόντων που ενισχύθηκαν 4,5%. Αντίθετα, η παραγωγή των μη διαρκών αγαθών υποχώρησε 0,7% τον Αύγουστο.

capital.gr

No comments:

Share |