Saturday, September 19, 2009

SEC: Αποφάσισε κατάργηση των flash orders

SEC: Αποφάσισε κατάργηση των flash orders

Σε ομόφωνη απόφαση για την κατάργηση του flash trading προέβη η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), στηρίζοντας τις αποφάσεις που έλαβαν οι Nasdaq OMX Group και Bats Global Markets. Με την απόφαση αυτή, η SEC υιοθετεί νέους κανόνες στις χρηματιστηριακές εταιρείες, με σκοπό να περιορίσει τους κινδύνους που έχει η διενέργεια «γρήγορων» εντολών, flash orders, στην τοποθέτηση σε χρεόγραφα που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια. Ως αποτέλεσμα, η Direct Edge Holdings LLC θα αναγκαστεί να τερματίσει την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στους πελάτες της.

Οι «γρήγορες» εντολές αποτελούν ένα υποσύνολο των επoνομαζόμενων συναλλαγών υψηλής συχνότητας, στα οποία τα hedge funds και άλλες εταιρείες της Wall Street χρησιμοποιούν προηγμένους υπολογιστές για να αγοράσουν και να πουλήσουν χιλιάδες μετοχές το δευτερόλεπτο. Αν και συνιστούν ένα μικρό μόνο μέρος των στρατηγικών υψηλής ταχύτητας, έχουν δεχθεί τα περισσότερα πυρά από επενδυτές, traders και πολιτικούς, που υποστηρίζουν ότι δίνουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε ορισμένους επενδυτές.

Οι παραγγελίες αυτές αντιστοιχούσαν στο 2,8% των μετοχών που διαπραγματεύονταν στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ποσοστό αυξημένο κατά 18% έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η SEC επιπλέον, εξετάζει την περίπτωση να αυστηροποιήσει τα προαπαιτούμενα για την κοινοποίηση των συστάσεων που δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις τεχνικές χειραγώγησης των μετοχών.

reporter.gr

No comments:

Share |