Saturday, September 19, 2009

Ανταγωνιστική προσφορά για την Japan Airlines

Ανταγωνιστική προσφορά για την Japan Airlines


Την προσφορά της Delta Airlines για Japan Airlines προσπαθούν να αντικρούσουν οι American Airlines, British Airways και Qantas.

Να ενώσουν δυνάμεις και να προσφέρουν στη δοκιμαζόμενη Japan Airlines φρέσκα κεφάλαια και συνεργασία σε σημαντικά δρομολόγια αποφάσισαν η αμερικανική American Airlines, η βρετανική British Airways και η αυστραλιανή Qantas.



Στόχος των τριών αεροπορικών εταιρειών είναι να αντικρούσουν ανταγωνιστική προσφορά από την Delta Airlines.

Οπως ανέφεραν πηγές στο Reuters, αλλά και στην ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei [.N225] , η Japan Airlines, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες ζημιές και έχει άμεση ανάγκη από ρευστό, εξετάζει σοβαρά τη συγκεκριμένη πρόταση, βάσει της οποίας η κεφαλαιακή ένεση πιθανότατα θα προέλθει σε μεγάλο βαθμό από την American Airlines (AMR). Οι άλλες δύο εταιρείες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσφέρουν κυρίως εκτεταμένη συνεργασία σε σημαντικά για τον ιαπωνικό αερομεταφορέα δρομολόγια.

Από την άλλη και η προσφορά της Delta Airlines θεωρείται ελκυστική. Οπως επισημαίνουν αναλυτές, μία συμμαχία με τη συγκεκριμένη εταιρεία θα έδινε στην Japan Airlines μεγαλύτερο πλεονέκτημα ως προς τα δρομολόγια της Βορείου Αμερικής.

Τόσο η Delta όσο και η AMR δύσκολα θα εγκαταλείψουν τη μάχη για μία στρατηγική συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία, καθώς θα τους προσέφερε πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενους προορισμούς της Ασίας, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης.


naftemporiki

No comments:

Share |