Saturday, September 19, 2009

Μικρές απώλειες για το αργό- Στο +3,9% εβδομαδιαία


Μικρές απώλειες για το αργό- Στο +3,9% εβδομαδιαία

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σε μια συνεδρίαση με μεγάλη νευρικότητα, αφού σήμερα λήγουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παραγώγων ταυτόχρονα. Επιπλέον, σημαντικές πιέσεις δέχτηκε το αργό εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,6%, «κρατώντας» τα 72,02 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τα κέρδη που έχει σημειώσει από την αρχή της εβδομάδας στο 3,9%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 0,5% στα 71,20 δολάρια το βαρέλι.

Αναμενόμενη ήταν η σημερινή πτώση για τους περισσότερους αναλυτές, καθώς θεωρούν ότι το ράλι ανόδου της εβδομάδας που πέρασε ήταν υπερβολικό. Δε στηρίζεται σε βελτίωση συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών, υποστηρίζουν, ενώ θύμισε για λίγο το ράλι των αρχών του 2008, όταν προχωρούσε προς τα ιστορικά υψηλά του καλοκαιριού του 2008.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος δείχνει τη σχέση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων ενισχύθηκε κατά 0,7%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έτους που βρέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σχετικά με το ευρωπαϊκό νόμισμα, το αμερικανικό διαμορφώθηκε στο 1,4713 δολάρια/ευρώ, από 1,4741 κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τέλος, για την επόμενη εβδομάδα οι αναλυτές αναμένουν πτώση στα συμβόλαια του αργού, με ποσοστό 38%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Το 33% αναμένουν περεταίρω ανοδο την επόμενη εβδομάδα, ενώ 12% αναμένουν σταθεροποίηση.

reporter.gr

No comments:

Share |