Friday, September 25, 2009

Marfin Popular Bank: Αυξάνει την τιμή-στόχο η Citi


Marfin Popular Bank: Αυξάνει την τιμή-στόχο η Citi


Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Marfin Popular Bank προχώρησε η Citi, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος ο οποίος παραμένει «buy» για τον τίτλο, ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 4 ευρώ, από τα 3,25 ευρώ προηγουμένως.

"Ή μετοχή της Marfin Popular Bank έχει υποχωρήσει κατά 73% από τα υψηλά της, λόγω ανησυχιών για το αναπτυξιακό Outlook και τους κινδύνους" αναφέρει ο οίκος ο οποίος συμπληρώνει πως η τιμή της μετοχής έχει υποαποδώσει σε σχέση με τις ελληνικές και κυπριακές τραπεζικές μετοχές. Επισημαίνει όμως πως κατά την άποψή της τα θεμελιώδη της Τράπεζας βελτιώνονται και η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού βελτιώνεται.

Η Citi σημειώνει πως τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς τοποθετούν τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 και του 2011 στα 0,22 ευρώ και στα 0,33 ευρώ αντίστοιχα. Ο οίκος προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου της MPB θα διαμορφωθούν στα 0,32 ευρώ και στα 0,42 ευρώ αντίστοιχα, οριακά υψηλότερα, αντανακλώντας τις εκτιμήσεις για καλύτερα των προσδοκιών έσοδα και τάσεις όσον αφορά το κόστος ρίσκου. Επιπλέον, σημειώνει πως μειώνει τις προβλέψεις της για το κόστος ιδίων κεφαλαίων προκειμένου να αποτυπώσει τη συρρίκνωση των ελληνικών spreads έναντι των γερμανικών, γεγονός που οδηγεί και στην υψηλότερη τιμή-στόχο.

capital.gr

No comments:

Share |