Friday, September 25, 2009

Bank of Japan: "Οι συνθήκες έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται"

Bank of Japan: "Οι συνθήκες έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται"


Οι οικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται, ωστόσο οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να δανειστούν παρά την βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Bank of Japan, τον περασμένο μήνα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα πρακτικά της συνεδρίασης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι “πολλά μέλη υπογράμμισαν ότι η βελτίωση των συνθηκών δανεισμού για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντική, ωστόσο για τις μικρές επιχειρήσεις και αυτές με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα παραμένουν περιορισμένες”.

Εξάλλου, αρκετά μέλη συμφώνησαν ότι το επίπεδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς βελτιώνεται από τις αρχές της άνοιξης, ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης στο εξωτερικό παραμένει "σε μεγάλο βαθμό αβέβαιη".

Στην Ιαπωνία, η οικονομία αναμενόταν να αρχίσει να ανακάμπτει με τις "μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις για μελλοντική ανάπτυξη να παραμένουν αμετάβλητες" για το υπόλοιπο του οικονομιικού έτους 2009 και μετά.

“Τα διοικητικά στελέχη της Bank of Japan δεν έχουν αλλάξει την άποψη τους ότι οι πτωτικοί κίνδυνοι για την οικονομία είναι σημαντικοί”, τόνισε ο Mari Iwashita, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής αγορών της Daiwa Securities SMBC στο Τόκιο. “Παρά το γεγονός ότι τα χειρότερα πέρασαν, οι συνθήκες στις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα επιδεινώνονται ενώ τόσο οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και η κατανάλωση παραμένουν αδύναμες”, συμπλήρωσε.

capital.gr

No comments:

Share |