Friday, September 25, 2009

H μεγαλύτερη αρκούδα της Wall Street «βλέπει» ράλι!


H μεγαλύτερη αρκούδα της Wall Street «βλέπει» ράλι!

Ράλι της τάξης του 17% λόγω ισχυρότερης από την αναμενόμενη κερδοφορία των εισηγμένων στον δείκτη βαρόμετρο των διεθνών αγορών, S&P 500, βλέπει τώρα ο πιο bearish στρατηγικός αναλυτής της Wall, ο κ. Jason Todd της Morgan Stanley.Αφού τον Ιούλιο ο κ. Todd άρχισε να φοβάται και σύστησε μείωση θέσεων στις μετοχές μετά το ράλι της τάξης του 41% που είχε σημειώει ο S&P 500 από τον πάτο του Μαρτίου, τώρα επανερχεται κάνοντας στροφή 180 μοιρών και αναμένει τον δείκτη να τελειώνει το 2009 στις 1.050 μονάδες. μετά την άνοδο 10% μέσα σε δύο μήνες. Οπως τονίζει, το τρέχον ράλι είναι τυπικό αυτού που συνήθως ακολουθεί το τέλος μεγάλων bear markets, όμως δεν δηλώνει ακόμη το ξεκίνημα μιας νέας πολυετούς bull market. Πάντως υπογραμμίζει πως τώρα πια πιστεύει πως το ράλι θα διαρκέσει πολύ παραπάνω από ότι περίμενε πριν.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή, κανένας δείκτης του διεθνού οίκου δεν δίνει σήμερα ισχυρό σήμα πωλήσεων και καθώς τα στοιχεία της ανάπτυξης της κερδοφορίας και της οικονομίας δείχνουν πως θα είναι ισχυρά, όπως ισχυρή θα συνεχίσει να είναι και η ρευστότητα, όλοι οι αντίθετοι άνεμοι που θα εμπόδιζαν πιθανώς την περαιτέρω άνοδο της αγοράς, έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Ο κ. Todd αυξάνει επίσης τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και βλέπει πλέον αύξση της τάξης του 7,8% για το 2009, με τα κέρδη ανά μετοχη του δείκτη S&P 500 να διαμορφώνονται στα 55 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |