Friday, September 25, 2009

Στην επίθεση περνά το LSE


Στην επίθεση περνά το LSE

Ετοιμο για «επιθετικές» κινήσεις στην αγορά δηλώνει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), την ώρα που όμως επιχειρεί παράλληλα να μειώσει δραστικά τα κόστη λειτουργίας και περικόπτει θέσεις εργασίας.

«Θα παίξουμε επίθεση και όχι άμυνα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ξαβιέ Ρολέ δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Ο κ. Ρολέ, ο οποίος ανέλαβε πριν από τέσσερις μήνες τα ηνία του LSE διαδεχόμενος την Κλάρα Φερς, κληθείς να εξηγήσει τι σημαίνει «επίθεση», σημείωσε ότι το LSE θα εξετάσει τις προοπτικές, που υπάρχουν στην αγορά για εξαγορές και συγχωνεύσεις, κάτι που όπως είπε δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο συμφωνίες με άλλα χρηματιστήρια.

Τους τρεις τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η διοίκηση του LSE έχει προχωρήσει σε συνομιλίες για μία στρατηγική συμφωνία με το ινδικό χρηματιστήριο MCX Stock Exchange, το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, αλλά και την εναλλακτική πλατφόρμα συναλλαγών Turqoise όπως και τον οίκο εκκαθάρισης European Multilateral Clearing Facility (EMCF).

O Ρολέ αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα για τις συνεργασίες, που εξετάζει το LSE, ωστόσο ο οικονομικός διευθυντής του χρηματιστηρίου, Νταγκ Βεμπ, σημείωσε ότι έχουν μπει ήδη 300 εκατ. στερλίνες στην άκρη για πιθανές συμφωνίες.

Η διοίκηση του χρηματιστηρίου γνωστοποίησε επίσης ότι το καλοκαίρι κατήργησε 133 θέσεις εργασίας - που αντιστοιχούν στο 12% του ανθρώπινου δυναμικού του.

Ο Ξαβιέ Ρολέ υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστούν τα κόστη, καθώς οι συνθήκες στο City του Λονδίνου παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολες. Προειδοποίησε ακόμη ότι όλα τα έξοδα του LSE επανεξετάζονται.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το LSE θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, που έχει μπροστά του και τον αυξημένο ανταγωνισμό» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου.


naftemporiki

No comments:

Share |