Monday, September 28, 2009

Μήνυση Citigroup κατά Morgan Stanley



Μήνυση Citigroup κατά Morgan Stanley

Μήνυση κατά της Morgan Stanley υπέβαλε η Citigroup Inc. υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους συμφωνίας σε συμβόλαιο ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (credit-default swap) και υποχρεούται να της καταβάλει πάνω από 245 εκατ. δολ.

Στη μήνυση -υποβλήθηκε σε Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν- η Citigroup υποστηρίζει ότι η Morgan Stanley & Co. International απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με συμφωνία αντιστάθμισης κινδύνου το 2006.

Η συμφωνία είχε στόχο τη προστασία της Citibank έναντι απωλειών σε ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 366 εκατ. δολ. που σύναψε η Citibank έναντι προϊόντων διασφαλισμένων με πιστωτικές υποχρεώσεις (CDOs).

Η Citibank υποστηρίζει ότι κατέβαλε στην Morgan Stanley 750.000 δολ. σε τριμηνιαίες πληρωμές στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Citi υποστηρίζει παράλληλα ότι η απόδοση του CDO "υποχώρησε σημαντικά" από τον Ιουλίου του 2006, ενώ τον Αυγούστου του 2008 ρευστοποιήθηκε λόγω των αναταράξεων στις αγορές εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Τα έσοδα από την ρευστοποίηση δεν κάλυψαν το δάνειο από την πιστωτική διευκόλυνση, αφήνοντας έλλειμμα πάνω από 245 εκατ. δολ. υποστηρίζει η Citi.

capital.gr

No comments:

Share |