Monday, September 28, 2009

BNP Paribas: Κλείνει τις θυγατρικές της σε φορολογικούς παραδείσους


BNP Paribas: Κλείνει τις θυγατρικές της σε φορολογικούς παραδείσους


ΠΑΡΙΣΙ (Dow Jones) – Η BNP Paribas SA (BNP.FR) σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητες της σε φορολογικούς παραδείσους που δεν συμμορφώνονται με τα διεθνή κριτήρια διαφάνειας, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, Baudouin Prot.

"Αποφασίσαμε να κλείσουμε τις θυγατρικές μας" σε φορολογικούς παραδείσους που εμφανίζονταν στη "γκρίζα" λίστα του ΟΟΣΑ με τις χώρες που δεν συνεργάζονται, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας σε συνέντευξη με το γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η σύνθεση του καταλλόγου αλλάζει όλη την ώρα, σημείωσε ο Prot. Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα με βάση την κεφαλαιοποίηση έχει περίπου έξι θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους που περιλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση του καταλόγου του ΟΟΣΑ, σημείωσε. Στη λίστα περιλαμβάνεται η Δημοκρατία του Παναμά.

Η πρωτοβουλία της τράπεζας ακολουθεί τις παραινέσεις του προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει από τις γαλλικές τράπεζες να κλείσουν τις θυγατρικές τους σε χώρες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα κριτίρια του ΟΟΣΑ για φορολογική διαφάνεια.

Ο Prot επιβεβαίωσε τέλος την πρόθεση της BNP Paribas να αρχίσει την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων που δέχτηκε από την κυβέρνηση πριν το τέλος του Ιουνίου του 2010


capital.gr

No comments:

Share |