Monday, September 28, 2009

Ιδού η εγγυητική Ψωμιάδη

Ιδού η εγγυητική Ψωμιάδη

Την εγγυητική επιστολή των 550 εκατομμυρίων ευρώ, που προσκόμισε ο επιχειρηματίας Π. Ψωμιάδης, επικεφαλής του ομίλου ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης παρουσιάζει σήμερα ο ''R''. Οπως είναι γνωστό το εν λόγω έγγραφο δεν είναι γνήσιο και δεν έχει εκδοθεί από την HSBC. Αυτό δήλωσαν γραπτώς προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της χώρας αρμόδια στελέχη της τράπεζας.
Στο σώμα της εγγυητικής (δείτε εδώ την επιστολή) αναφέρεται ότι εκδόθηκε έναντι ποσού 550.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρείας Comm-Pass International Services INC από την τράπεζα The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation UK, δηλαδή την HSBC Μεγ. Βρετανίας. Επίσης υπάρχει η επωνυμία μιας άλλης εταιρείας της Advanced Development Invest and Management A.G.

Η πρώτη εταιρεία ίσως είναι αμερικανική - τα συνοδευτικά της επωνυμίας δηλαδή τα τρία γράμματα INC είναι αρχικά της λέξης Incorporation που χαρακτηρίζουν κυρίως αμερικανικές επιχειρήσεις και άλλες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους - η δεύτερη γερμανική λόγω των συνοδευτικών AG στο τέλος της επωνυμίας που χαρακτηρίζουν γερμανικές επιχειρήσεις.

reporter.gr

No comments:

Share |