Monday, September 28, 2009

HSBC: Ανεβάζει τιμές-στόχους για έξι τράπεζες


HSBC: Ανεβάζει τιμές-στόχους για έξι τράπεζες


Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ελληνικού τραπεζικού κλάδου κατά 23% για το 2010 και κατά 28% για το 2011 προχώρησε η HSBC όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος αναθεωρεί παράλληλα τις τιμές-στόχους για τις μετοχές έξι τραπεζών, ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση για τη μετοχή της Τρ. Κύπρου σε "overweight" από "neutral", και για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς σε "neutral" από "underweight. Συγκεκριμένα:

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 29 ευρώ, από τα 24 ευρώ πριν, με σύσταση "overweight".

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 6,3 ευρώ, από τα 4,1 ευρώ πριν.

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 10,8 ευρώ, από τα 7,7 ευρώ πριν, με σύσταση "neutral".

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 11,9 ευρώ, από τα 8,1 ευρώ πριν, με σύσταση "neutral".

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 11,6 ευρώ, από τα 7,4 ευρώ προηγουμένως.

* Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Marfin Popular Bank στα 2,6 ευρώ, από τα 2 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "underweight".

Η HSBC εκτιμά, για το σύνολο του κλάδου, ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους όσο βελτιώνονται τα καταθετικά spreads. Χαρακτηρίζει τα υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες ως μία από τις θετικές εκπλήξεις του β’ τριμήνου, ενώ ως σημείο-«κλειδί» χαρακτηρίζει τις μειώσεις των δαπανών, αναμένοντας ότι θα επιταχυνθούν κατά τη διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2009.

Εκτιμά ακόμη ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο του κλάδου θα κορυφωθεί κατά το γ΄ τρίμηνο, λόγω της "κρίσιμης" για τον τουρισμό θερινής περιόδου, και προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των σχετικών προβλέψεων.

Έτσι, η HSBC αναμένει το ποσοστό των NPLs να διαμορφωθεί σε 7,8% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 6,3%, και σε 9% για το σύνολο του 2010, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 7,7%.

capital.gr

No comments:

Share |