Monday, September 28, 2009

ΚΑ: Να συγχωνευθεί η Eurocypria


ΚΑ: Να συγχωνευθεί η Eurocypria


Το κλείσιμο και τη συγχώνευση της αεροπορικής εταιρείας ναυλωμένων πτήσεων Eurocypria ζήτησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Κίκης Λαζαρίδης, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε ότι «για να σωθούν οι δύο εταιρείες, ΚΑ και Eurocypria, αυτές πρέπει να συγχωνευθούν και υπάρχει τρόπος για να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον Έφορο Εργατικών Ενισχύσεων ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε εμφαντικά ότι εάν η κυβέρνηση θέλει να σωθούν οι δύο κυπριακές εταιρείες υπάρχει τρόπος να προχωρήσει στη συγχώνευση τους. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Αντρέας Τρόκκος, επεσήμανε ότι με βάση τη συμφωνία πώλησης της Eurocypria από τις Κυπριακές Αερογραμμές στο κράτος δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Εξήγησε ότι στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπάρχει πρόνοια ότι δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των δύο εταιρειών μέχρι να λήξει η εγγύηση των 17 χρόνων κατά την οποία η κυβέρνηση εγγυήθηκε τις ΚΑ για να συνάψουν δάνειο €78 εκ. προκειμένου να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση τους.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |