Monday, September 28, 2009

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,8% του δείκτη leading indicators τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,8% του δείκτη leading indicators τον Αύγουστο


Άνοδο 1,8% σημείωσε τον Αύγουστο ο σύνθετος δείκτες των leading indicators για τη ζώνη του ευρώ για να διαμορφωθεί στις 99,1 μονάδες, υποδεικνύοντας ότι συνεχίζει η οικονομική ανάκαμψη στη περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board.

Είχε προηγηθεί άνοδο 1,6% τον Ιούλιο και 1,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board.

"Οι οικονομικές συνθήκες αναμένεται να συνεχίσουν να βελτιώνονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ωστόσο μια πιθανή κρίση στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης", δήλωσε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

Ο δείκτης, τον οποίο συνθέτουν αρκετές εκτιμήσεις και αποτελέσματα ερευνών, είναι σχεδιασμένος να δείχνει σημεία καμπής στον οικονομικό κύκλο.

"Ο σύνθετος δείκτης για τη ζώνη του ευρώ συνεχίζει να σημειώνει άνοδο με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο αυτό μάλλον οφείλεται στη σοβαρότητα της ύφεσης στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Manini.

Το Conference Board, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε να δημοσιεύει πληροφορίες για τη ζώνη του ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

capital.gr

No comments:

Share |