Thursday, September 3, 2009

ΠΟΥ: Η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εμβολιάσει τον πληθυσμό της

ΠΟΥ: Η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εμβολιάσει τον πληθυσμό της


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) "χαιρέτισε" την Πέμπτη τους Κινέζους για την ταχύτατη ανάπτυξη μιας ενιαίας δόσης εμβολίου κατά του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α.

"Φαίνεται ότι πιθανότατα η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εμβολιάσει τον πληθυσμό της. Οι Κινέζοι είναι πολύ γρήγοροι και μπορεί να έχουμε την τύχη να μοιραστούν μαζί μας τα αποτελέσματα των δοκιμών", δήλωσε η Δρ. Μαρί-Πολ Κιενί, υπεύθυνη του τμήματος εμβολίων του ΠΟΥ.

Η κινέζικη φαρμακευτική Sinovac επελέγη από το Πεκίνο για να παράγει το πρώτο κινεζικό εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Α, η πρώτη δόση του οποίου επαρκεί για την ανοσοποίηση του οργανισμού.

"Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Sinovac είναι ελπιδοφόρα", πρόσθεσε η Δρ. Μαρί-Πολ Κιενί, τονίζοντας ότι το κύριο πλεονέκτημα του κινεζικού εμβολίου είναι ότι χρειάζεται η χορήγηση μόνο μιας δόσης.

Στην Κίνα όπου ο πληθυσμός της φθάνει τα 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι υπεύθυνοι στοχεύουν στον εμβολιασμό του 5% του πληθυσμού, το οποίο αντιστοιχεί σε 65 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το τέλος του έτους.


capital.gr

No comments:

Share |