Thursday, September 3, 2009

Οριακές απώλειες για το αργό- Έχασε τα 68 δολάρια

Οριακές απώλειες για το αργό- Έχασε τα 68 δολάρια

Με μικρές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες δεν ακολούθησε την ανοδο των κεφαλαιαγορών. Οι αιτήσεις ανεργίας, καθώς και η νευρικότητα των κεφαλαιαγορών δημιούργησαν για ακόμη μία μέρα νευρικότητα στην επενδυτική κοινότητα, αναφορικά με την πορεία της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,1% στα 69,76 δολάρια το βαρέλι, ανατρέποντας την ενδοσυνεδριακή ανοδο που είχε φτάσει το 1%. Ωστόσο, παρά τις απώλειες που έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες, το αργό ενισχύεται από την αρχή του έτους κατά 53%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 0,43%, στα 66,93 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικές πιέσεις ασκησαν στο αργό η ανακοίνωση για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιούργησε ανησυχίες για την πορεία της κατανάλωσης. Ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων για τις τελευταίες τέσσερις βδομάδες αυξήθηκε κατά 4.000 στις 571.250 αιτήσεις, φθάνοντας σε υψηλό οκτώ εβδομάδων, ενώ μέσος όρος των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε κατά 27.250 στις 6,22 εκατ. αιτήσεις.

Ακόμη, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 92.000 στις 6,23 εκατ. αιτήσεις. Το ποσοστό ανεργίας για τους εργαζόμενους με ασφάλιση ανεργίας κατέγραψε άνοδο, φτάνοντας στο 4,7% από 4,6%.

reporter.gr

No comments:

Share |