Thursday, September 3, 2009

Αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνει τα σχέδια για την αμκ η MIG

Αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνει τα σχέδια για την αμκ η MIG

Αρχές Οκτωβρίου θα ανακοινώσει η MIG τα σχέδια της για την αύξηση κεφαλαίου η οποία θα υλοποιηθεί από επενδυτικό σχήμα που θα συσταθεί με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 3 έως 5 δις ευρώ. Εκείνη την περίοδο θα ανακοινωθούν από την Marfin Popular Bank τόσο η σχέση ανταλλαγής μεταξύ Popular και Marfin Egnatia. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της MIG δεν έχει αλλάξει. Σε αυτή την χρονική στιγμή ο όμιλος προετοιμάζεται ώστε να καταλήξει στο ακριβές σχήμα που θα υλοποιήσει την αύξηση καθώς όπως έχει τονιστεί η συγκέντρωση κεφαλαίων δεν θα πραγματοποιηθεί από την ίδια την MIG. Παράλληλα η διοίκηση Βγενόπουλου παραμένει προσηλωμένηστην στρατηγική της στόχευση να πραγματοποιήσει εξαγορές στον χώρο των τραπεζών. Σύμφωνα με το management οι συνθήκες για την υλοποίηση των σχεδίων του ομίλου παραμένουν καλές.

Ο όμιλος της Marfin η τράπεζα και η εταιρία συμμετοχών MIG έχουν υποαποδώσει σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες. Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι εν μέσω κρίσης η αγορά παραμένει επιφυλακτική στις εταιρίες συμμετοχών. Η MIG διαθέτει υψηλή ρευστότητα και κεφάλαια ωστόσο λόγω της κρίσης η αγορά δεν είναι ακόμη έτοιμη να αξιολογήσει πιο δίκαια τα private equity και τις εταιρίες συμμετοχών.

Για την τράπεζα τονίζεται ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους βελτιώθηκαν , οι προβλέψεις που διενεργήθηκαν καλύπτουν πλήρως τα προβληματικά δάνεια ενώ η τράπεζα δεν έχει λάβει βοήθεια από το ελληνικό δημόσιο άρα δεν θα χρειασθεί να επιστρέψει κεφάλαια. Ως εκ τούτου η Marfin Popular Bank παραμένει μια σταθερή τράπεζα και οι επιδόσεις των επόμενων τριμήνων προφανώς και θα επηρεάσουν σημαντικά την συμπεριφορά της μετοχής.

reporter.gr

No comments:

Share |