Thursday, September 3, 2009

Σε υψηλά έξι μηνών χρυσός και ασήμι

Σε υψηλά έξι μηνών χρυσός και ασήμι

Σε υψηλά έξι μηνών έκλεισε ο χρυσός και το ασήμι στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον αντίποδα της μεταβλητότητα ς που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 2% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη στα 997,70 δολάρια η ουγγιά. Τα επίπεδα αυτά θεωρούνται τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τα συμβόλαια του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 2,3%. Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του ασημιού ενισχύθηκαν κατά 3,1% στα 15,855 δολάρια η ουγγιά.

Το δολάριο υποχωρεί κατά 0,6% έναντι του ευρώ, αφού οι επενδυτές ανταλλάσσουν τις τοποθετήσεις τους έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να είναι σε καλύτερο σημείο του οικονομικού κύκλου από ότι είναι η αμερικανική κυβέρνηση.

Σημαντική ώθηση στο χρυσό έδωσε και η διατήρηση του βασικού επιτοκίου της ευρωζώνης στα ίδια επίπεδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κίνηση η οποία γεννά ερωτήματα σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού εντός της ζώνης.

reporter.gr

No comments:

Share |