Wednesday, July 8, 2009

UBS: Πιθανή η κατάσχεση των στοιχείων που ζητούν οι ΗΠΑ

UBS: Πιθανή η κατάσχεση των στοιχείων που ζητούν οι ΗΠΑ


Στην κατάσχεση στοιχείων της UBS προτίθεται να προβεί η Ελβετία με σκοπό να εμποδίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ζητήσει δικαστική εντολή που θα αξιώνει τις ταυτότητες των 52.000 Αμερικανών πολιτών που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τους φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ισχυρισμοί έφτασαν χθες στο ομοσπονδιακό διακστήριο του Μαϊάμι. Η προσπάθεια των αμερικανικών αρχών να ενισχύσουν τις κλήσεις των ονομάτων πιθανώς να οδηγήσει την UBS σε παραβίαση των ελβετικών νόμων και να διαθέσει τα στοιχεία αυτά.

Η ελβετική κυβέρνηση “θα χρησιμοποιήσει τη νομική της εξουσία για να διασφαλίσει ότι η τράπεζα δεν μπορεί να πιεστεί και να δώσει παράνομα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης αν χρειαστεί της έκδοσης εντάλματος για να πάρει τον έλεγχο των στοιχείων της UBS που ζητούν οι αμερικανικές αρχές”, αναφέρει η αίτηση.

“Μακάρι να μην χρειαστεί η κυβέρνηση της Ελβετίας να προχωρήσει στην ασυνήθιστη κίνηση έκδοσης εντάλματος για την κατάσχεση των πληροφοριών, ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη αν η IRS συνεχίσει να πιέζει την UBS να παραβιάσει τον Ελβετικό νόμο,” σύμφωνα με την αίτηση.

capital.gr

No comments:

Share |