Wednesday, July 8, 2009

J&P-Αβαξ: Σύμβαση 225,1 εκατ. € για μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο

J&P-Αβαξ: Σύμβαση 225,1 εκατ. € για μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο

Σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή της μονάδας #5 του σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό Κύπρου, συνολικής αξίας 225,1 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο όμιλος εταιρειών J&P Άβαξ - Hitachi Power Europe, στην οποίο η J&P Άβαξ συμμετέχει με ποσοστό 75%.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού συνολικής ισχύος 220 MW σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση προβλέπει την εγκατάσταση 2 αεριοστροβίλων συνολικής ισχύος 150 MW εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και η δεύτερη αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος νερού - ατμού της υπόλοιπης ισχύος σε πρόσθετο διάστημα 6 μηνών.

Ο νέος σταθμός παραγωγής ενέργειας θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους τύπου 6FA+E της General Electric ισχύος 75 MW ο καθένας, και έναν ατμοστρόβιλο ο οποίος με σύγχρονη τεχνολογία θα ανακτά τη θερμική ενέργεια των καυσαερίων των αεριοστροβίλων και θα παράγει άλλα 80 MW, με τη χρήση είτε ντίζελ είτε φυσικού αερίου.

Σημειώνεται πως η J&P Άβαξ κατασκεύασε και παρέδωσε πρόσφατα στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου τη μονάδα #4 του σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό Κύπρου, ανάλογης ισχύος και τεχνικών χαρακτηριστικών με τη νέα προς κατασκευή μονάδα.


naftemporiki

No comments:

Share |