Wednesday, July 8, 2009

Olympic Air: Μόνο η ιστορία θα είναι κοινή με ΟΑ

Olympic Air: Μόνο η ιστορία θα είναι κοινή με ΟΑ


Τον σαφή διαχωρισμό της Olympic Air, δηλαδή της αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου MIG που θα πετά από την 1η Οκτωβρίου του 2009, από την υφιστάμενη αεροπορική εταιρεία Ολυμπιακές Αερογραμμές που εκτελεί σήμερα, ως φορέας του ελληνικού δημοσίου, το πτητικό έργο, επεσήμανε χθες η MIG θέλοντας, προφανώς, να αποφύγει την σύνδεση της νέας εταιρείας με τα κακώς κείμενα της υπάρχουσας.

Με μία λιτή ανακοίνωση η Marfin Investment Group ενημέρωσε το κοινό ότι προχωρούν εντατικά οι προετοιμασίες για την έναρξη του πτητικού έργου από την Olympic Air, σπεύδοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει – υπενθυμίσει ότι η Olympic Air θα ξεκινήσει τις πτήσεις της από την 1η Οκτωβρίου 2009 και μέχρι τότε όλες οι πτήσεις εκτελούνται από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Στην ανακοίνωση της MIG αναφέρονταν ακόμη ότι η Olympic Air εταιρεία του ομίλου της MIG θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την 1η Οκτωβρίου, με στόλο καινούργιων αεροσκαφών, δυναμικό πρόγραμμα πτήσεων, σύγχρονο σύστημα πωλήσεων και πάνω από όλα, με συνέπεια στην ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

Ο διαχωρισμός της μελλοντικής από την υφιστάμενη εταιρεία κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στην λειτουργία τους οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τα οποία τις περισσότερες φορές σχετίζονται με παροχή χαμηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επιβάτες της εταιρείες να μην στιγματίσουν την νέα εταιρεία η οποία δεν θα έχει σχέση με την υφιστάμενη σε κανένα επίπεδο.


Τις τελευταίες ημέρες πολλά είναι τα παράπονα επιβατών που αντιμετώπισαν όχι μόνο προβλήματα στις πτήσεις τους με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές αλλά αναζητώντας υπεύθυνο για να υποβάλλουν τα παράπονά τους και ενδεχομένως να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για μεγάλες καθυστερήσεις ήρθαν, σε κάποιες περιπτώσεις, αντιμέτωποι με την αδιαφορία νυν υπαλλήλων της ΟΑ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν τουλάχιστον απαραίτητη ήταν μια κίνηση διαχωρισμού των δύο εταιρειών που λειτουργούν παράλληλα μεν, ανεξάρτητα δε.

Σκοπός της διοικητικής ομάδας της Olympic Air είναι η δημιουργία μίας αεροπορικής εταιρείας που θα υποστηρίζει μια νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης του επιβάτη παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

H Olympic Air από την 1η Οκτωβρίου θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό με ένα σύγχρονο στόλο αεροσκαφών η συγκρότηση του οποίου προχωρά ήδη. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο η νέα εταιρεία θα επιχειρεί αρχικώς με 32 αεροσκάφη. Ήδη προ ημερών ανακοινώθηκε ότι θυγατρική εταιρεία της MIG υπέγραψε συμφωνία παραγγελίας για 8 καινούργια αεροσκάφη Q400, στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα Q400NextGen, αξίας 224 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαίωμα αγοράς 8 επιπλέον αεροσκαφών Q400NextGen. Παράλληλα μέσα στον Αύγουστο αναμένεται ότι θα παραληφθούν 10 συνολικά αεροπλάνα τύπου A319 και A320.

Να σημειώσουμε τέλος ότι από την 30η Ιουνίου έχει ξεκινήσει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο της MIG η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, η Οlympic Ηandling, η πρώτη εταιρεία από ολόκληρο τον όμιλο ΟΑ που πέρασε στο έλεγχο του νέου ιδιοκτήτη. Η επιτυχής, πάρα τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν, λειτουργία της Οlympic Ηandling υπό την MIG θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας καθώς από πλευράς αριθμού προσωπικού, η επίγεια εξυπηρέτηση με 2.100 άτομα είναι σχεδόν το ήμισυ του νέου σχήματος.

euro2day.gr

No comments:

Share |