Wednesday, July 8, 2009

Μ. Βρετανία: Κάμψη 0,5% στο δείκτη τιμών κατοικιών Halifax τον Ιούνιο

Μ. Βρετανία: Κάμψη 0,5% στο δείκτη τιμών κατοικιών Halifax τον Ιούνιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Μείωση εμφάνισαν οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι η πτώση σε ετήσια βάση συνέχισε να συρρικνώνεται, όπως ανέφερε η Lloyds Banking Group.

Σύμφωνα με την HBOS, η οποία πλέον ανήκει στη Lloyds, ο δείκτης Halifax για τις τιμές κατοικιών μειώθηκε τον Ιούνιο 0,5% από το Μάιο, ενώ ήταν κατά 15% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται πως το Μάιο είχε καταγραφεί μείωση σε μηνιαίο επίπεδο 2,6% ενώ σε ετήσιο 16,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Halifax, οι τιμές διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στις 157.713 στερλίνες.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε 0,5% σε μηνιαία βάση και 14,6% σε ετήσια.

Η Halifax ανέφερε ότι οι τιμές μειώθηκαν 1,9% για το διάστημα των τριών μηνών έως τον Ιούνιο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, που αποτελεί τη μικρότερη μείωση από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

“Τα στοιχεία παρέχουν ενδείξεις πως ο ρυθμός της μείωσης των τιμών κατοικιών συρρικνώνεται”, όπως ανέφερε ο Martin Ellis, οικονομολόγος στον τομέα ακινήτων στην Halifax. “Οι οικονομικές βελτιώσεις για προσιτότητα, και τα χαμηλά επιτόκια έχουν τονώσει τη ζήτηση για ακίνητα. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μικρή ποσότητα των κατοικιών που είναι διαθέσιμες προς πώληση, ενίσχυσε τη σταθεροποίηση της δραστηριότητας και μείωσε το ρυθμό της υποχώρησης των τιμών τους τελευταίους μήνες”, συμπλήρωσε.


capital.gr
naftemporiki

No comments:

Share |