Thursday, July 23, 2009

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Porsche – έπειτα από 16 χρόνια – ο Βέντελιν Βίντεκινγκ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συγχώνευση της εταιρείας με τη Volkswagen

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Porsche, εκτός από τον 56χρονο Βίντεκινγκ από την εταιρεία αποχωρεί, με άμεση ισχύ, και ο οικονομικός διευθυντής Χόλγκερ Χέρτερ.

Ο Βίντεκινγκ εναντιώθηκε στην πώληση της μονάδας αυτοκινήτων της Porsche στην VW, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, προωθώντας αντ’ αυτού σχέδιο για την απόκτηση μετοχών της τελευταίας. Η συμμετοχή της Porsche στην VW αυξήθηκε έτσι σε περισσότερο από 50% φέτος, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων για την εξαγορά ενός ακόμη 20%.

Επιπλέον, η στρατηγική απόκτησης της VW ώθησε το χρέος της Porsche στα 10 δισ. ευρώ, αναγκάζοντας τον Βίντεκινγκ να στραφεί στους ιδιοκτήτες αλλά και στο Κατάρ για νέα κεφάλαια.

Η αποχώρησή του ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της Porsche, κατά τη διάρκεια της οποίας τα διευθυντικά στελέχη ενέκριναν το σχέδιο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον κατά 5 δισ. ευρώ και την πρόταση για διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας θα συνεδριάσει και το αντίστοιχο συμβούλιο της VW και κατά πάσα πιθανότητα θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση της εταιρείας να συγχωνευθεί με την Porsche, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

naftemporiki

No comments:

Share |