Thursday, July 23, 2009

Bristol-Myers: 2,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Medarex

Bristol-Myers: 2,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Medarex

Συμφωνία για την εξαγορά της Medarex Inc. αντί ποσού περίπου 2,4 δισ. δολ., έκλεισε η Βristol-Myers Squibb Co. με στόχο τον διπλασιασμό της γκάμας των πειραματικών βιολογικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου και ενός για τον καρκίνο του δέρματος που πρόκειται να εγκρίνουν οι ΗΠΑ.

Η Bristol-Myers θα καταβάλει 16 δολ. ανά μετοχή, 90% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο στα 8,40 δολ. ανά μετοχή της Medarex, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών. Η Medarex έχει ρευστότητα περίπου 300 εκατ. δολ. και μετοχές που περιορίζουν την τιμή σε περίπου 2,1 δισ. δολ., σύμφωνα με την Bristol-Myers. Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν την συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η φαρμακοβιομηχανία με έδρα τη Νέα Υόρκη αγοράζει εταιρείες και δημιουργεί συνεργασίες με στόχο την εύρεση νέων προϊόντων που θα αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων του υπ΄αριθμόν ένα σε πωλήσεις σκευάσματός της, ιδίως από το 2012, όταν πλέον θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των αντιγράφων του. Η συνεργασία θα προσδώσει στην Bristol-Myers την πλήρη κυριότητα σκευάσματος κατά του καρκίνου του δέρματος το οποίο αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Medarex.

Η Bristol-Myers – σύμφωνα με την ανακοίνωση – θα καταβάλει μετρητά για την εξαγορά, ενώ η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 30 ημέρες. Έως τις 30 Ιουνίου η ρευστότητα της Bristol-Myers ήταν περίπου 9 δισ. δολάρια.

Χθες στις 7:45 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι μετοχές της Medarex σημείωναν άνοδο 6,75 δολ., φθάνοντας τα 15,15 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdap.

Οικονομικός σύμβουλος της Bristol-Myers στη συμφωνία είναι η JPMorgan Chase και εκπρόσωποί τους η Cravath, Swaine & Moore LLP. Οικονομικός σύμβουλος της Medarex είναι Goldman Sachs και εκπροσωπείται από την Covington & Burling LLP.

naftemporiki

No comments:

Share |